Proiecte europene

img-erasmus

Grădinița Rița Gărgărița, natură și copii de grădiniță


Imaginația și creația fac lucruri frumoase împreună cu preșcolarii Grădiniței Rița Gărgărița în Proiectul Erasmus+ Loose parts"

 

Pași spre o educație preșcolară europeană 

 

    Grădinița Rița Gărgărița Brănești - Ilfov este, începând cu luna septembrie 2019, beneficiară a Proiectului de Parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului Erasmus+, Tasarla Ogren Loose Part, număr de referință 2019-1-TR01-KA229-077340_6.

    La acest proiect, ce se va desfășura timp de doi ani, sunt implicați parteneri din șase țări: Turcia – în calitate de coordonator, Bulgaria, Lituania, Portugalia, Polonia și România.


    Dintre obiectivele principale ale proiectului amintim realizarea schimbării în perspectiva învățării, în care să fie implicați atât profesorii, copiii, cât și familiile; preșcolarii să fie susținuți de profesori și de părinți în a învăța/descoperi singuri lucruri din mediul înconjurător pe care să le folosească în jocul lor, dezvoltându-și astfel creativitatea, imaginația, competența de a rezolva felurite probleme cu ajutorul materialelor naturale; cadrele didactice să joace un rol nou în procesul de învățare; copiii să fie încurajați să folosească în mod creativ lucrurile aflate la îndemână, să se bucure de natură și de ceea ce le oferă ea.


    Pentru a atinge obiective proiectului Tasarla Ogren Loose Parts, s-au implicat 28 de membri din echipa de proiect și 68 de profesori din cele șase țări, iar numărul copiilor din grădinițele partenere sunt mai mult de 500. Implicați fiind și părinții, se va ajunge ca proiectul să fie realizat de aproape o mie de oameni.


    În cadrul atelierelor ce se vor desfășura în acest proiect vor participa și numeroși specialiști în educația timpurie.

Prezentari ale proiectelor desfasurate pana acum: